101 vammaista nuorta kesätöihin!

Print Friendly

Kesätyöt ovat kaikille nuorille tärkeä mahdollisuus päästä kokemaan työelämää ja näyttämään oma osaamisensa, niin myös vammaisille nuorille. 101 kesäduunia -kampanjassa Vamlas ja yhteistyökumppanit haastavat työnantajat tarjoamaan kesätöitä vammaisille nuorille. Kampanjan tavoitteena on löytää kesätyöpaikka 101 nuorelle vuonna 2018. 

101 logo

Onnistunut kesätyökokemus antaa nuorelle luottamusta omiin kykyihin ja tulevaisuuteen. Lisäksi se luo positiivisen kuvan työnantajasta ja tämän toimialasta. 101 kesäduunia -kampanjan taustalla on huoli siitä, että vammaisten nuorten on muita ikäisiään vaikeampi päästä kiinni työelämään, niin myös kesätöihin. Työnantajat voivat kuitenkin tehdä paljon. Lyhytkin työkokemus voi auttaa uran alkuun ja vaikuttaa pitkälle nuoren tulevaisuuteen.

Katso video kesätyönhakijoista (Toteutettu yhdessä Vastuullisen kesäduunikampanjan kanssa)

Nuoret kesätyönhakijat

Nuoret kesätyönhakijat. Kuva: Niko Jekkonen

Työnantajat haastavat videoilla muita mukaan

Nostamme 101 kesäduunia -kampanjassa esiin vastuullisia työnantajia, jotka tarjoavat kesätöitä vammaisille nuorille jo nyt tai haluavat edistää asiaa jatkossa. Nämä työnantajat kertovat kokemuksistaan ja haastavat videoilla muita yrityksiä mukaan. Loppuvuoden aikana julkaistavilla haastevideoilla esiintyvät Linnanmäki, Varma, Iisalmen kaupunki, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, 4H-yhdistykset ja Espoon kaupunki. Lisäksi esittelemme videoilla nuoria työnhakijoita, jotka kertovat miksi kesätöiden saaminen on heille tärkeää.

Toimimme yhteistyössä Taloudellisen tiedotustoimiston ja T-Median Vastuullisen kesäduunikampanjan (VKD) kanssa, jossa työnantajia kannustetaan tarjoamaan enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja nuorille. Kampanjassa on mukana yli 300 työnantajaa. Vamlas on toiminut VKD:n asiantuntijakumppanina useita vuosia ja tuonut mukana oleville työnantajille tietoa vammaisten nuorten rekrytoinnista. Olemme järjestäneet mm. Avaa silmät osaamiselle -kesärekrytapahtumia, jotka on suunnattu erityisesti vammaisille ja maahanmuuttajataustaisille nuorille. Vamlasin koordinoimassa 101 kesäduunia -kampanjassa haluamme nostaa vielä näkyvämmin esille vammaisten nuorten kesätyömahdollisuuksia.

Haastamme kampanjaan mukaan myös Ohjaamoja ja muita työllistymisen tukipalveluita tarjoavia tahoja, kuten erityisammattioppilaitoksia.

On paljon hyviä syitä tarjota kesätöitä vammaiselle nuorelle! Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Projektipäällikkö Pauli Leinonen
Vahti-hanke
Puh. 044 7345 845
pauli.leinonen(at)vamlas.fi

Kampanja on osa Veikkauksen tukemaa Vahti-hanketta.

kesaduunikampanja logo

 

Julkaistu kohteessa Ajankohtaista