Julkaisut

Print Friendly

Sosiaalityöntekijä ja vammaisen nuoren elämän käännekohdat -selvitys (2017)

Tässä selvityksessä tarkastellaan liikunta- ja aistivammaisten nuorten itsenäistymistä julkisten palvelujen kehikossa. Selvitys perustuu kuntien vammaispalveluyksiköiden työntekijöiden haastatteluihin ja heille tehtyyn kyselyyn.

Sosiaalityöntekijä ja vammaisen nuoren elämän käännekohdat(pdf)

 

 

 


Lasten ja nuorten henkilökohtainen apu -esite (2017)

Mitä on lapsen tai nuoren henkilökohtainen apu? Milloin lapsella on siihen oikeus? Vanhemmille suunnattu esite on tuotettu henkilökohtaisen avun katsauksen pohjalta.

Lasten ja nuorten henkilokohtainen apu (pdf)

 

 

 


”Haluan avustajan, joka vie mut sinne sun tänne”. Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun (2016)

Katsaus henkilökohtaiseen apuunKatsauksessa tarkastellaan perusopetuslain mukaisten henkilökohtaisten kouluavustajien ja vammaispalvelulain nojalla muun muassa vapaa-ajan toimintoihin myönnettävien henkilökohtaisten avustajien saatavuutta.

Katsaus-lasten-ja-nuorten-henkilokohtaiseen-apuun (pdf)

 

 


Kaikille sopiva työ ja työyhteisö -tutkimusraportti (2015)

Tutkimuksessa tarkastellaan Vamlasin RATKO-projektissa vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen tueksi kehitettyä RATKO-valmennusmallia. Tutkimusraportti valmistui 1.8.2015. Tutkimusta on rahoittanut Työsuojelurahasto.

Kaikille sopiva työ ja työyhteisö (pdf)


Kaveriksi

Kaveriksi-videot kertovat 4-vuotiaan Pepin ja 12-vuotiaan Samun elämästä. Pepin ja Samun lisäksi heidän äitinsä, kaverinsa ja opettajansa kertovat, miten liikuntavammaisen lapsen arki sujuu päiväkodissa ja koulussa. 15 minuutin mittaiset videot sopivat hyvin keskustelun pohjaksi kouluihin, päiväkoteihin ja muihin  yhteisöihin, kun halutaan puhua kaveruudesta, erilaisuudesta ja kiusaamisesta.

Video: kaveriksi, Samu Video: kaveriksi, Peppi


Marikan päivä

Marikan päivä kertoo liikenneonnettomuudessa vaikean aivovamman saaneen 10-vuotiaan Marikan yhdestä toukokuisesta päivästä, joka sisältää esimerkiksi koulua ja musiikkiterapiaa.

Marikan äiti taustoittaa perheensä elämää ja kertoo monista Marikan hoitoon liittyvistä asioista. Perheille ja ammattilaisille tarkoitettu video kertoo mahdollisuuksista hoitaa vaikeasti vammainen lapsi kotona.

Katso video Marikan päivästä


 

Kohti itsenäistä elämää -kirjan kansiKohti itsenäistä elämää (Tuula Vuolle-Selki, Minerva-kustannus 2009).

Juhlakirja 120-vuotiaan Vammaisten lasten ja nuorten säätiön taipaleesta. Kirja kertoo, kuinka yksityisestä hyväntekeväisyydestä alkanut työ raajarikkoisten auttamiseksi on kehittynyt ajan myötä.

Säätiön historiasta on kirjoitettu myös lukuisia muita kirjoja. Ota yhteyttä, jos haluat tutustua niihin!

Kirjatilaukset ja DVD-tilaukset: outi.heino(at)vamlas.fi

Lisätietoa jo päättyneiden hankkeiden julkaisuista (esimerkiksi  OTE-projekti / IMBA ja Melba sekä Kiikku-vauvaperhetyö) toiminnanjohtaja Pauliina Lampiselta, p. 358 50 408 7734.