Opiskelija-asunnot

Print Friendly

Kiinnostaako oma koti viihtyisässä merellisessä ympäristössä, mutta kuitenkin lähellä Helsingin keskustaa? Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö tarjoaa opiskeleville vammaisille nuorille asumispalvelua Lauttasaaressa, Helsingissä.

Katso kesällä 2015 kuvattu video asunnoista ja asukkaista!

Opiskelija tietokoneella

Kuva: Heikki Kivijärvi

Vamlasin opiskelija-asunnot sijaitsevat Haahkakujalla HOAS:n kiinteistössä Lauttasaaressa, joka on noin kolmen kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta. Samassa talossa on muitakin HOAS:in opiskelija-asuntoja. Alueella on hyvät julkiset palvelut ja liikenneyhteydet, jotka avaavat asukkaalle pääkaupunkiseudun laajat opiskelu- ja harrastusmahdollisuudet.

Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeen opintojaan jatkaville nuorille, joilla on vammaispalvelulain mukainen oikeus palveluasumiseen. Henkilökunta koostuu ammattitaitoisista ja sitoutuneista asumispalveluohjaajista, yksikön johtajasta ja talon osa-aikaisesta isännästä.

Palvelussa korostuu asukkaan itsenäisyyden ja omien tarpeiden tukeminen. Keskeisiä toimintaperiaatteita ovat yksilöllisyys ja joustavuus. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään yksilöllinen palvelusuunnitelma.

Asumispalveluohjaajat ovat tarvittaessa asukkaan tukena harrastusten ja opiskelun mahdollistamisessa. Opiskelija-asunnoissa järjestetään myös yhteistä vapaa-ajan toimintaa, johon kaikki talon asukkaat ovat tervetulleita.

Tervetuloa tutustumaan, asumaan ja viihtymään!

Asukkaan palautetta:

”Jokaisella asukkaalla on omat asunnot ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Asuntoihin ei tulla muuta kuin luvan kanssa, soiton jälkeen. Kaikki paitsi siivoaminen tulee tehdä itse. Apua kyllä saa kun pyytää, oli se sitten vuoan laittaminen uuniin tai isompi homma. Henkilökunta oli aidosti kiinnostunut asukkaistaan, mutta eivät udelleet liikoja. Vamlasia parempaa ensimmäistä ”omaa asuntoa” ei olisi voinut toivoa”. Lue koko palaute

Pinja Eskola

Yhteydenotot ja lisätiedot:

johtaja Linnea Haataja, p. +358 40 744 0491 linnea.haataja(at)vamlas.fi

Asukkaaksi hakeminen
Asuminen ja ympäristö

 

Facebook