Asuminen ja ympäristö

Print Friendly

Huolehdimme siitä, että asuminen tapahtuu sinun ehdoillasi ja sinun on turvallista aloittaa itsenäinen elämä.

Ulkoilua Lauttasaaressa

Kuva: Heikki Kivijärvi

Vamlasilla on yhteensä 21 opiskelija-asuntoa, joista 8 kaksiota ja 13 yksiötä. Asunnot ovat kooltaan 32-51 m2 ja ne on rakennettu esteettömiksi. Osassa asuntoja on parveke. Asunnon voi sisustaa mieleisekseen, ja kukin vastaa myös omista asuinkustannuksistaan. Asukkailla on myös mahdollisuus omaan saunavuoroon.

Samassa talossa on myös HOAS:in muita opiskelija-asuntoja ja asukkaiden kesken järjestetään vapaa-ajantoimintaa, kuten kerhoiltoja, asukastoimikunnan kokouksia, grilli iltoja ja muita erilaisia tapahtumia. Asukkaat voivat järjestää myös omia tapahtumiaan kerhohuoneella.

Asumisen palvelut

Asumispalveluohjaajat ovat tukenasi opintojen ja harrastusten mahdollistamisessa. Ohjaajien työvuorot suunnitellaan joustavasti opiskelijoiden tarpeiden ja aikataulujen mukaan, eli pääset aina lähtemään opintoihisi ajallaan.

Palvelumme on valtakunnallisesti tarkasteltuna ainutlaatuista: Missään muualla ei ole mahdollisuutta ympärivuorokautiseen palveluasumiseen samassa talossa yhdenvertaisesti muiden, ei-vammaisten opiskelijoiden kanssa.

Asukkaamme kokevat asumispalvelut itsenäisyyden mahdollistavana palveluna, joka kuitenkin tuntuu turvallisemmalta ja helpommalta kuin itsenäisen avustajaringin pyörittäminen. Asumispalvelun vasteajat ovat lyhyet, keskimäärin n.5min soitosta.

Omat avustukset on mahdollista suunnitella myös verkossa toimivalla viikkokalenterilla. Järjestelmä on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa ja se toimii myös älypuhelimella.

Ympäristö ja liikenneyhteydet

Lauttasaareen on tiheät bussiyhteydet ja busseilla 20X ja 21BX pääsee noin 15 minuutissa Helsingin keskustaan. Lisäksi lähelle on rakenteilla uusi metroyhteys, joka takaa tulevaisuudessa nopean yhteyden keskustaan, Itä-Helsinkiin ja Espooseen.

Meren läheisyys ja kauniit rannikkomaisemat ovat Lauttasaaren valtteja. Esimerkiksi pyörätuolilla pääsee helposti meren rannan ulkoilureiteille. Lähimmälle uimarannalle on parisataa metriä matkaa.

Lauttasaaren kartta

Katso myös Asukkaaksi hakeminen

Facebook