Osaaminen ratkaisee

Print Friendly

Osaaminen ratkaisee -ESR-hankkeessa (2015 – 2017) Vamlas ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK kehittävät korkeakoulun ohjauspalveluja ja edistävät esteettömyyttä opinnoista työelämään siirtymisessä.

osaaminen ratkaisee kuva verkkoon

Korkeakouluun luodaan uusia työllistymistä edistäviä ohjauskäytänteitä yhdessä opetus- ja ohjaushenkilöstön, vammaisjärjestöjen työllisyysasiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Lisäksi korkeakouluun tuodaan tietoa saavutettavuuden ja esteettömyyden merkityksestä opiskelussa ja työelämään siirtymisessä.

Vamlas tuo uusia työvälineitä korkeakoulussa tehtävään työelämäyhteistyöhön, jotta voidaan huomioida paremmin erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat. Samalla parannetaan työnantajien valmiuksia monimuotoiseen rekrytointiin.

HAMK järjestää opiskelijoille uudenlaista verstastoimintaa: avustavan teknologian verstaassa kehitetään digitaalisia apuvälineitä vammaisille ihmisille ja uraverstaassa tehdään näkyväksi opiskelijoiden osaamista mm. multimodaalisen portfolion avulla.

HAMK:in koordinoimaa alueellista hanketta rahoittaa Hämeen ELY-keskus ja ESR-ohjelman erityistavoite 9.1., jossa keskitytään siirtymävaiheita ja koulutuksellista tasa-arvoa tukevien palveluiden parantamiseen.

Lisätietoja Vamlasissa:
Projektisuunnittelija
Sari Pohjola
puh. 044 3144 019
sari.pohjola(at)hamk.fi

Lisätietoja HAMKissa:
Projektipäällikkö Irmeli Lignell
puh. 050 5745 016
irmeli.lignell(at)hamk.fi

Osaaminen ratkaisee -hanke Facebookissa

Hankekuvaus HAMKin sivuilla

EU logo Vipuvoimaa logo

Facebook

ITK2017 tapahtumassa multimodaalisuus, Universal Desingn of Learning ja avustava teknologia esillä, multimodaalisuus ja oppiminen -haasteita ja mahdollisuuksia esityksissä. Asiantuntijoina Merja Saarela , Tarjaleena Tuukkanen, Jaana Kullaslahti ja Taina Juurakko-Paavola. Osaaminen ratkaisee -hanke. ... Lue lisääPiilota

3 viikkoa sitten

Lue Facebookissa

Elisa Tuominen, Soili Rinne ja 3 muuta tykkäävät tästä

Kommentoi Facebookissa

#itk2017 teema59 valottaa huomenna klo 9.30 Aulangolla tapoja ja työkaluja multimodaalisten ratkaisujen hyödyntämiseksi oppimisen ja oppimisympäristöjen kehittämisen tukena. Tule mukaan! Opi ja jaa ideoita kanssamme! ... Lue lisääPiilota

3 viikkoa sitten

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö
Vamlasin vuosikertomusvideolla kerrotaan vuoden 2016 toiminnasta ja mm. yhteistyöstämme Vastuullisen kesäduunikampanjan kanssa.
... Lue lisääPiilota

Vamlasin vuosi 2016 videolla Vamlas on tehnyt työtä vammaisten lasten ja heidän perheidensä hyväksi jo yli 100 vuotta! Mitkä olivat toimintamme painopisteet ja mitä saimme aikaan vuonna 2016? ...

3 viikkoa sitten