Osallisuutta osuuskunnista

Print Friendly

Osallisuutta osuuskunnista -hanke (2015 – 2018) on valtakunnallinen osuuskuntatoiminnan kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on kehittää matalan kynnyksen osuuskuntatoimintaa erityisesti kuntien työllistämispalveluiden ja sosiaalitoimen osatyökykyisille asiakkaille. Hankkeen rahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö / ESR-hankeohjelma.

Hankkeessa halutaan

  • kehittää matalan kynnyksen ohjaus- ja valmennuspalvelua osuuskuntatoiminnan aloittamiseksi ja
  • tuoda osuuskuntatoiminta työllistymismahdollisuutena uusien asiakasryhmien ulottuville.

Kolmivuotista hanketta koordinoi Kiipulasäätiö ja sen osatoteuttajia ovat Vamlas, Aspa-säätiö ja Mielenterveyden keskusliitto. Hankkeen osatoteuttajat kehittävät osuuskuntatoimintaa omissa kumppanuuskunnissaan.

Kumppanuuskunnat ovat:

Vamlas tuo tietoa osuuskuntatoiminnasta työllistymisen mahdollisuutena Vantaan kaupunkiin, kehittää kaupungin työpajatoimintaa tukemaan osuuskuntien syntyä ja tuo osuuskuntaosaamista kaupungin henkilökunnalle ja muille työllisyyden parissa työskenteleville. Hankkeessa hyödynnetään myös Vamlasissa kehitettyä työyhteisölähtöistä RATKO-mallia.

Vamlas järjestää Vantaalla osuuskuntavalmennusta mm. pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille työnhakijoille. Vamlasin tavoitteena on saada myös vammaisia nuoria mukaan osuuskuntavalmennuksiin ja hankkeessa syntyviin osuuskuntiin.

 

Lisätietoja:

Tiina Jaakola
Työllisyysasiantuntija
tiina.jaakola(at)vamlas.fi
puh. 044 705 5986

Hankkeen esite: Osallisuutta osuuskunnista (pdf)

Osallisuutta osuuskunnista -hanke Facebookissa 

Hanketta koordinoivan Kiipulan sivut

Tietoa osuustoiminnasta Pellervon sivuilla

EU logo
Vipuvoimaa logo

Facebook