Vahti

Print Friendly

Vaihtoehtoisen työllistymisen Vahti-hanke (2016 – 2018)

Miten houkutella uusia ja osaavia työnhakijoita ja rakentaa hyvää työnantajakuvaa yhdessä motivoituneen henkilöstön kanssa?

Samu kahvilassa

Hankkeessa kehitetään vammaisten ja osatyökykyisten työllisyyttä edistävää Vahti-palvelua. Tavoitteena on parantaa työnhakijoiden, työntekijöiden ja työyhteisöjen hyvää kohtaamista. Hanke edistää työelämän Design for All -ajattelua, joka mahdollistaa kaikille työnhakijoille yhdenvertaisen ja saavutettavan työn tekemisen mahdollisuudet.

Palveluja yrityksille:

Työpajoissa yritykset saavat tietoa miten kehittää monimuotoisuutta ja miksi se hyödyttää liiketoimintaa. Yritykset pääsevät tarkastelemaan oman organisaationsa monimuotoisuusjohtamisen tilaa ja kasvattavat tietoisuuttaan työelämän yhdenvertaisuuden edellytyksistä.

Koulutuksia työllistämisen asiantuntijoille:

  • miten tunnistaa erilaisten nuorten osaaminen?
  • tietoa ADHD-oireista ja autismin kirjosta työllistymisen näkökulmasta

Tukea työllistymiseen ja osallisuuden kokemuksia nuorille:

  • työvalmentaja ja vertaistukiohjaajat auttavat nuoria työn hakemisessa ja aloittamisessa
  • nuoret ovat mukana kehittämässä Vahti-palvelua

Kokemusasiantuntijoiden lisäksi hankkeessa käytetään toiminnallisia menetelmiä, kuten tarinateatteria ja sarjakuvaa.

Hankekumppaneita ovat mm. Monster, Yritysvastuuverkosto FIBS, Linnanmäki, TE-palvelut, Vates-säätiö, Ohjaamot ja Tarinateatteri kapriisi. Asiantuntijakoulutuksia tarjoavat Vamlas, Autismisäätiö, ADHD-liitto ja FIBS. Kumppanit mahdollistavat laajat viestinnän ja tiedottamisen kanavat ja asiantuntijapalvelut osallistuvien yritysten käyttöön.

Hanketta tukee STM Veikkauksen tuotoilla.

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_RGB (1)

Lisätietoja:
Projektipäällikkö
Pauli Leinonen
Puh. +358 44 734 5845
pauli.leinonen(at)vamlas.fi

Tehdään yhdessä työelämä kaikille esteettömäksi, saavutettavaksi ja yhdenvertaiseksi.

Esitteitä:   Vahti-esite pdf    Ratko-esite pdf
Autismisaatio_pieni_nettiinadhd_pieni_nettiinfibs_pieni_nettiinVates_pieni_nettiinte-palvelut_pieni_nettiinmonster_pieni_nettiin
Kapriisi logoLinnanmaki_pieni_nettiin

Koulutusten kuvaukset
Vaikuttavuutta kohtaamiseen -koulutukset
Vaikuttavuutta kohtaamiseen (pdf)

Neurokognitiiviset erityispiirteet -koulutukset
Neurokognitiiviset erityispiirteet(pdf)

Monimuotoisuusjohtamisen aloitustyöpaja työnantajille ja muille toimijoille
Monimuotoisuusjohtamisen työpaja (pdf)

Vahdin kanssa yhteistyössä: Tarinateatteri Kapriisi
Kapriisi fasilitoi tarinateatterilla Vahti-hankkeen seminaareja ja muita koulutustapahtumia. Kapriisi tarjoaa myös mm. koulutusta hankkeen työntekijöille ja ohjaajille.
Tarinateatteri Kapriisin esittely(pdf)

Facebook

Värikästä sadepäivää ja ensi kesää odotellen! Kävimme tänään visiitillä yhteistyökumppanillamme Plan Suomessa pohtimassa kesäduuniasioita. Helmikuussa 2018 on luvassa jälleen häppeningiä! ... Lue lisääPiilota

2 viikkoa sitten

Värikästä sadepäivää ja ensi kesää odotellen! Kävimme tänään visiitillä yhteistyökumppanillamme Plan Suomessa pohtimassa kesäduuniasioita. Helmikuussa 2018 on luvassa jälleen häppeningiä!

Voisiko osuuskunta olla ratkaisu osatyökykyisten työllistymiseen? Tule kuulemaan kokemuksia!

Onnistumisten osuuskunta -seminaari järjestetään 24.10.2017 Pasilassa. Se on myös Osallisuutta osuuskunnista ESR -hankkeen loppuseminaari. Vamlas on mukana hankkeessa osatoteuttajana.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
www.kiipula.fi/tervetuloa-onnistumisten-osuuskunta-seminaariin-24102017
... Lue lisääPiilota

4 viikkoa sitten

Tänään on aika kiittää... Valtavat Vahti-KIITOKSET kaikille kokemusosaajillemme! Me ollaan tehty ja koettu jo yhdessä monenlaista: tapahtumia, selvityksiä, työpajoja, haastatteluja, koulutussuunnitteluja, voittajavalintoja, fasilitointia ja puheenvuoroja... ja mitä kaikkee muuta? On ollut niin hyvä meno, että kuvia ei oo muistettu ottaa. Pari kuitenkin, tässä Samu!!! Ja homma jatkuuuuuu....😁 ... Lue lisääPiilota

4 viikkoa sitten

Tänään on aika kiittää... Valtavat Vahti-KIITOKSET kaikille kokemusosaajillemme! Me ollaan tehty ja koettu jo yhdessä monenlaista: tapahtumia, selvityksiä, työpajoja, haastatteluja, koulutussuunnitteluja, voittajavalintoja, fasilitointia ja puheenvuoroja... ja mitä kaikkee muuta? On ollut niin hyvä meno, että kuvia ei oo muistettu ottaa. Pari kuitenkin, tässä Samu!!! Ja homma jatkuuuuuu....😁