Valpas

Print Friendly

Valpas-hanke (2016 – 2018) edistää vammaisen lapsen ja hänen perheensä kokonaisvaltaista tukea.

lastenleirikuva2_2015

Järjestöjen perustamat Perheentalot tarjoavat matalan kynnyksen palveluita lapsiperheille. Kaikki lapsiperheet eivät kuitenkaan ole vielä löytäneet paikkaansa niiden toiminnassa. Valpas-hankkeen tavoitteena on saada vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten perheet osaksi Perheentalojen toimintaa – niin suomalaiset kuin maahanmuuttajataustaiset perheet. Nämä perheet jäävät usein Perheentalon kaltaisen ennaltaehkäisevän toiminnan ulkopuolelle, minkä vuoksi korjaavien palvelujen tarve kasvaa.

Valpas-hankkeessa tuetaan yhdessä Vammaisperheiden monitoimikeskus Jaatinen ry:n kanssa Perheentalojen kehittämistyötä Iisalmessa, Joensuussa ja Kuopiossa.  Kuopion osalta toimitaan yhteistyössä myös Savon vammaisasuntosäätiön Lastu- projektin kanssa.

Hankkeessa selvitetään erityislapsiperheiden toiveita ja tarpeita Perheentalon matalan kynnyksen palveluista ja niiden kehittämisestä. Esteettömyys – fyysinen, asenteellinen ja kommunikaation esteettömyys ovat keskeisiä kehittämisen alueita. Perheentalojen henkilöstölle, vapaaehtoisille ja verkostoille tarjotaan koulutusta, ohjausta ja neuvontaa erityislapsiperheiden kohtaamiseen, toiminnasta tiedottamiseen, monikulttuurisuuteen ja kulttuurisensitiivisyyteen.

Koulutuksissa ja työpajoissa Perheentalojen henkilökunnalla ja vapaaehtoisilla on tilaisuus tarkastella omia asenteitaan ja työmenetelmiään sekä tiivistää yhteistyötä kaupunkien sisällä erityisesti maahanmuuttajapalveluiden, vammaispalveluiden ja paikallisten vammaisjärjestöjen ja vanhempien omien yhdistysten kanssa. Perheentalon tilojen ja välineistön toimivuuteen ja esteettömyyteen kiinnitetään erityistä huomiota, ja henkilökuntaa ja vapaaehtoisia tuetaan kehittämään uusia toimintatapoja ja -muotoja, jotka mahdollistavat myös erityislapsiperheiden osallisuuden.

Hanketta tukee STM Veikkauksen tuotoilla.

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_RGB (1)

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori
Tarja Keltto
+358 44 731 0749
tarja.keltto(at)vamlas.fi

Hanketyöntekijä
Anu Lönnqvist
+358 44 7696447
anu.lonnqvist(at)vamlas.fi

Facebook

Valpas-hanke mukana :)

TulkkausILONA Oy
Suomi 100v. Lasten itsenäisyyspäivä Kuopiossa. TulkkausILONA ja Humakin opiskelijat viittoo mallia. #tulkkausilona #suomi100 #kokosuomiviittoo #kuopio #oimaammesuomi #viittomakieli #itsenäinensuomi #vainhumakelämää #humak
... Lue lisääPiilota

1 viikko sitten