Print Friendly
Ladataan tapahtumat

« kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Haloo marraskuu! Lasten ja nuorten taiderieha

19.11.2017 klo 12.00 - 16.00

Kuvittaja: Antti Yrjölä / piirtäjä.fi

Tule hakemaan taiteesta lisää virtaa syksyyn! Taideriehassa kaikki saavat olla tähtiä: puuhaa riittää kuvataiteesta musiikkiin. Lisäksi luvassa huikeita esityksiä ja vinkkejä pääkaupunkiseudun harrastusmahdollisuuksista. Menossa mukana myös loppuvuoden odotetuin vieras – itse joulupukki!

Haloo marraskuu! on kaikille lapsille ja nuorille tarkoitettu taiderieha Korjaamolla. Työpajoissa on huomioitu erityistä tukea tarvitsevat lapset.

Työpajat

Huomaa, että osa pajoista toimii non stop -periaatteella, eli voit tulla mukaan milloin vain. Osa vaatii ilmoittautumisen etukäteen Vamlasin tiskillä. Pajoissa on rajoitettu osallistujamäärä.

Sirkustyöpaja

Sirkus Magenta

Sirkus Magenta

Sirkus Magentan hauskassa ja vauhdikkaassa työpajassa voit kokeilla jongleerausta, tasapainoilua ja pariakrobatiaa! Sinun ei tarvitse ennakkoon osata sirkusta, vaan voit tulla työpajaan kokeilemaan ja oppimaan. Sirkustyöpaja sopii kaiken ikäisille. Sirkus Magentan esitys avaa taideriehan.

NON-STOP -paja eli voit tulla mukaan milloin vain. Paja on tulkattu viittomakielelle.

Järjestäjä: Sirkus Magenta


Naurukaravaani

Vea Vainio ja Noora Västinen. Kuva: Vesa Marjanen

Naurujoogaa, tanssia, liikettä ja leikkiä sekä rentoutumisharjoituksia yhdistelevä Naurukaravaani kannustaa kohtaamisiin, yhteiseen iloon sekä pieniin läsnäolon hetkiin. Harjoitukset soveltuvat kaikille, olipa sitten äidinkieli ja liikkumisen tai kommunikoinnin tapa mikä tahansa. Leikki ja ilo ovat kaikkia yhdistäviä kieliä. Työpajan ohjaajina toimivat naurujoogaohjaaja, danceability-opettaja ja steinerpedagogi Noora Västinen ja tanssija-toimintaterapeutti Vea VainioILMOITTAUTUMINEN. Hae ilmoittautumislipuke Vamlasin tiskiltä.


Robotti-rakentelupaja

Itse tehty robotti

Robottityöpaja. Kuva: Laura Ikonen

 

Millainen on maailmamme sadan vuoden päästä? Ehkä seuranamme asustaa paljon nykyistä enemmän erilaisia robotteja. Miltä nämä tulevaisuuden robotit voisivat näyttää? Tule rakentamaan pienoismalli tulevaisuuden robotista! Robottiveistoksen materiaaleina käytämme kaikenlaisia kiinnostavia kierrätysmateriaaleja ja purettua elektroniikkaa.

NON-STOP -paja eli voit tulla mukaan milloin vain. Paja on tulkattu viittomakielelle.

Järjestäjä: Espoon kuvataidekoulu

 

 

 

 

 

 


Tähtiä, tähtiä! -kuvataiteen ja tanssin työpaja

tähtiä

Kuva: Elina Lipasti

Rakenna itsellesi oma tähti, joka aina kulkee mukanasi. Tehdään tanssimalla tähtien tuike ja tähtikuviot. Juuri marraskuussa tähdet näkyvät parhaiten. NON-STOP -paja eli voit tulla mukaan milloin vain.

Järjestäjät: Värisevät Varpaat -paja, Kehitysvammatuki 57 ry & Annantalo


Teatterityöpaja

Teatterityöpajan teema on mielikuvitusta kutkutteleva ihme. Minä voin olla mitä vain, sinä voit olla mitä vain ja yhdessä me voimme olla mitä tahansa!

ILMOITTAUTUMINEN. Hae ilmoittautumislipuke Vamlasin tiskiltä. Paja on tulkattu viittomakielelle.

Järjestäjä: Annantalo


Tila värähtää – musiikin ja tanssin työpaja

Musiikki ja tanssi ovat rytmiä, liikettä ja harmoniaa. Työpajassa voit luoda niitä kaikkia. Välillä olet muusikko, välillä tanssija. ILMOITTAUTUMINEN. Hae ilmoittautumislipuke Vamlasin tiskiltä.

Järjestäjät: Resonaari musiikin erityispalvelukeskus & Annantalon Dancehearts-ryhmä


Soitinkylpy – musiikkityöpaja

Tervetuloa musisoimaan työpajaan, joka todistaa että kuka tahansa voi oppia soittamaan! Aiempaa osaamista ei tarvita. NON-STOP -paja eli voit tulla mukaan milloin vain. ILMOITTAUTUMINEN. Hae ilmoittautumislipuke Vamlasin tiskiltä.

Järjestäjä: Resonaari musiikin erityispalvelukeskus


Vekkarin Joulukorttipaja

Seija Suokko maalaa

Seija Suokko

Tervetuloa tekemään omannäköisesi joulukortti Vekkarin vertaisryhmän vetäjän Seija Suokon johdolla. Vekkari tukee kehitysvammaisia henkilöitä vapaaehtoistoimintaan sekä kouluttaa ja tukee heitä vertaisryhmän vetäjiksi.

Joulukorttipajassa syntyy kortteja perheen ja ystävien iloksi erilaisista kierrätysmateriaaleista, kuten papereista, nauhoista, nippeleistä ja nappeleista. Joulukorttipajassa avustavat Vekkarin vapaaehtoiset. Koe perinteinen joulun fiilis tekemällä kortti itse!

Seija on kokenut konkari erilaisten taidepajojen ohjaajana ja lisäksi hän toimii vapaaehtoisena vertaisryhmän vetäjänä Espoon Työväenopiston Taidetta iloiten -kuvataidekurssilla yhdessä kuvataideopettajan kanssa. NON-STOP -paja eli voit tulla mukaan milloin vain.

Järjestäjä: Kehitysvammatuki 57 ry

 

 


Esitykset


Sirkus Magenta

Sirskus Magentan esityksessä voitte ihailla jonglöörien taitoja sekä pariakrobaattien hurjapäistä temppuilua toistensa kanssa. Improesitys avaa taideriehan.


R-I-C 

Riku Silander tanssii

Katutanssija Riku Silander. Kuva: Iina Maria Photography

Katutanssija R-I-C eli Riku Silander tuo katutanssikulttuurin kaikkien saataville. R-I-C suunnittelee itse musiikkinsa ja koreografiansa ja kannustaa myös nuoria vammaisia tanssimaan KatutanssiMIXin kautta. Katso R-I-C:n esittelyvideo


Kitarayhtye Kääk! ja Dancehearts: Persialaisella torilla ja muita seikkailuja

Kitaraorkesteri Kääk! ja Dancehearts

Kitaraorkesteri Kääk! ja Dancehearts. Kuva: Annika Sarvela

Hengähdä ja unelmoi. Kitaroiden lumoava sointi ja tanssin hengitys juuri tässä ja tällä hetkellä tarjoavat rauhallisen ja iloisen tuokion.

Kitarayhtye Kääk! on Keski-Helsingin musiikkiopiston monen ikäisten kitaraoppilaiden orkesteri. Yhtyeessä soittaminen on osa musiikkiopiston soitinopintoja. Kitarayhtyettä johtaa Jukka Särkkä.

Dancehearts on Annantalon taidekeskuksen vapaa-ajan taideopetusryhmä. Tanssiryhmän keskeinen työskentelytapa on improvisaatio. Ryhmällä on kaksi tanssiavustajaa ja sitä ohjaavat Annika Sarvela ja Sanna Kuusisto.


Tapahtumatilat ovat esteettömiä ja Korjaamolta löytyy esteetön wc. Pääsaliin asennetaan induktiosilmukka. Osa työpajoista on tulkattu viittomakielelle.

Tapahtumassa on myös Mahdollisuus lapselle ry:n toteuttaman harrastussivuston ensiesittely. Yhdistys on kerännyt nettisivulleen kattavan listan erityisryhmille suunnatuista harrastusmahdollisuuksista pääkaupunkiseudulla.

Tervetuloa hakemaan säpinää marraskuuhun!

Lisätietoja: Tuottaja Oona Simolin, oona.simolin(at)vamlas.fi

Pääjärjestäjä: Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö – Vamlas. Tapahtumaa sponsoroi Joulupukkisäätiö. Yhteistyössä on mukana useita pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuurialan toimijoita.

Saapumisohjeet Korjaamolle (pdf(

Työpajojen ja esitysten aikataulu (pdf)

Tapahtuman juliste (pdf)

joulupukkisaatio logo

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
19.11.2017
Aika:
12.00 - 16.00
Julkaistu kohteessa