Vapaa-aika

Print Friendly

Vamlas tukee lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaa ja tekee yhteistyötä eri harrastustoimijoiden kanssa. Kesäisin Vamlas järjestää leirin vammaisille lapsille ja nuorille.

Muotinäytös Kampissa. Kuva: Kari Sorsa

Muotinäytös Kampin ostoskeskuksessa v. 2014. Kuva: Kari Sorsa

Vamlasin leiritoiminta

Vamlas ja yhteistyökumppanit järjestävät 1.–4.8.2016 Helsingissä päiväleirin liikuntavammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville 7–12-vuotiaille lapsille. Leirin teemana on ystävyys. Luvassa on musiikkia, taidetyöpajoja, retkeilyä luonnon helmassa, grillausta ja muuta mukavaa yhdessä tekemistä. Voit ottaa mukaan kaverin, sisaruksen tai serkun tai tulla hakemaan leiriltä uusia ystäviä.

Lisätietoja lasten leiristä

Vamlasin leirituki

Vamlas on tukenut vammaisten lasten osallistumista muiden järjestämille kesäleireille. Vuosittain valitaan leirejä järjestävä taho, jonka leirille tukea voidaan myöntää. Vuonna 2015 Vamlas teki yhteistyötä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry LiikUn kanssa ja myönsi tukea Pitkis-Sport-liikuntaleirille osallistumiseen.


Muu vapaa-ajan toiminta

Vamlas tukee kouluja esimerkiksi erilaisten retkien, näyttelyiden ja tapahtumien järjestämisessä. Vamlas jatkaa myös hyvin toiminutta yhteistyötä Suomen Kansallisoopperan kanssa ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikuntajärjestö VAU:n kanssa.

Tiedekummit-yhteistyö

Vamlas tekee Tiedekummit-yhteistyötä Tiedekeskus Heurekan kanssa. Vuosittain Vamlas kustantaa yhden pääkaupunkiseudun erityiskoululuokan tutustumisretken Heurekaan.

Tutustumisretken saaneet koululuokat: Espoon Kilon erityisluokka 4D (2016), Postipuun koulu, Espoo (2012), Solakallion koulu, Helsinki (2013), Uomarinteen koulu, Vantaa (2014) ja Hakalanpolun koulu, Hyvinkää (2015).

Tiedekummi kunniakirja

banneri-250x251