Ytry

Print Friendly

YTRY on vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien ja yhdistysten yhteistyöryhmä. Sen tavoitteena on parantaa perheiden ja lasten asemaa ja palveluja

  • kokoamalla ja levittämällä hyviä käytäntöjä
  • edistämällä eri toimijoiden vuoropuhelua
  • vaikuttamalla palveluihin ja käytäntöihin

YTRY on kaikille avoin verkosto, jota Vamlas koordinoi. Liity YTRY-verkostoon aktiiviseksi jäseneksi tai sähköpostilistalle. Voit liittyä henkilöjäsenenä tai organisaation edustajana. Jos kiinnostut ja haluaisit tulla mukaan toimintaan, ota yhteyttä: keskustoimisto@vamlas.fi

YTRY toimintaperiaate 2013

Kun olet ilmoittautunut Ytry-verkoston jäseneksi voit kirjautua ja liittyä Sosten www.innokyla.fi sivuilta, kohdasta: Verkostot: YTRY-yhteistyöryhmä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja perheiden asialla. Näillä sivuilla julkaistaan YTRY-verkoston kokousmuistiot sekä muuta aiheeseen liittyvää ajankohtaista. Siellä verkostolaiset voivat käydä myös keskustelua ajankohtaisista asioista ja välittää toisilleen tietoa.

YTRY-verkoston henkilökohtaisen avun työryhmä on laatinut kyselyn vammaisen lapsen vanhemmille ja vammaisille lapsille ja nuorille. Kyselyn tarkoituksena on selvittää henkilökohtaisen avun -palvelun toteutumista. Jos kuulut kyselyn kohderyhmään niin käy vastaamassa siihen ja/tai välitä kyselyä eteenpäin.

YTRYn tapahtumat, esitykset, julkaisut

Koulua ja elämää varten

Pilvi Hämeenahon esitys YTRY-verkoston tapaamisessa 17.3.2017.

Pilvi Hämeenaho: Koulua ja elämää varten (pdf)

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun

Katsauksessa tarkastellaan perusopetuslain mukaisten henkilökohtaisten kouluavustajien ja muun muassa vapaa-ajan toimintoihin myönnettävien henkilökohtaisten avustajien saatavuutta.

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun (pdf)

Myönteinen tunnistaminen

YTRY-verkoston kokoontumisessa 11.2.2016 tutkija Kirsi Pauliina Kallio kertoi myönteisen tunnistamisen periaatteesta ammattilaisen työtapana.

Myönteinen tunnistaminen (pdf)

Vammaislainsäädännön koulutus

Vamlas ja Ytry järjestivät 21.10.2015 koulutuksen vammaislainsäädännöstä.

Koulutuksen ohjelma ja esitykset