Ytry

Print Friendly

YTRY on vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien ja yhdistysten yhteistyöryhmä. Sen tavoitteena on parantaa perheiden ja lasten asemaa ja palveluja

  • kokoamalla ja levittämällä hyviä käytäntöjä
  • edistämällä eri toimijoiden vuoropuhelua
  • vaikuttamalla palveluihin ja käytäntöihin

YTRY on kaikille avoin verkosto, jota Vamlas koordinoi. Liity YTRY-verkostoon aktiiviseksi jäseneksi tai sähköpostilistalle. Voit liittyä henkilöjäsenenä tai organisaation edustajana. Jos kiinnostut ja haluaisit tulla mukaan toimintaan, ota yhteyttä: keskustoimisto@vamlas.fi

YTRY toimintaperiaate 2013

Kun olet ilmoittautunut Ytry-verkoston jäseneksi voit kirjautua ja liittyä Sosten www.innokyla.fi sivuilta, kohdasta: Verkostot: YTRY-yhteistyöryhmä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja perheiden asialla. Näillä sivuilla julkaistaan YTRY-verkoston kokousmuistiot sekä muuta aiheeseen liittyvää ajankohtaista. Siellä verkostolaiset voivat käydä myös keskustelua ajankohtaisista asioista ja välittää toisilleen tietoa.

YTRYn tapahtumat, esitykset, julkaisut

Koulua ja elämää varten

Pilvi Hämeenahon esitys YTRY-verkoston tapaamisessa 17.3.2017.

Pilvi Hämeenaho: Koulua ja elämää varten (pdf)

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun

Katsauksessa tarkastellaan perusopetuslain mukaisten henkilökohtaisten kouluavustajien ja muun muassa vapaa-ajan toimintoihin myönnettävien henkilökohtaisten avustajien saatavuutta.

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun (pdf)

Myönteinen tunnistaminen

YTRY-verkoston kokoontumisessa 11.2.2016 tutkija Kirsi Pauliina Kallio kertoi myönteisen tunnistamisen periaatteesta ammattilaisen työtapana.

Myönteinen tunnistaminen (pdf)

Vammaislainsäädännön koulutus

Vamlas ja Ytry järjestivät 21.10.2015 koulutuksen vammaislainsäädännöstä.

Koulutuksen ohjelma ja esitykset