asunnot-test6

Asuminen ja palvelut

Huolehdimme siitä, että asuminen tapahtuu sinun ehdoillasi ja sinun on turvallista aloittaa itsenäinen elämä.

Vamlas asunnoista

Vamlasilla on yhteensä 21 opiskelija-asuntoa, joista 8 kaksiota, joissa on terassit ja 13 yksiötä. Osassa asuntoja on parveke. Asunnot ovat kooltaan 27 – 49 m² ja ne on rakennettu esteettömiksi. Asunnon voi sisustaa mieleisekseen. Kukin vastaa myös omista asuinkustannuksistaan. Asukkailla on myös mahdollisuus omaan saunavuoroon.

Samassa talossa on myös HOAS:in muita opiskelija-asuntoja ja asukkaiden kesken järjestetään vapaa-ajantoimintaa, kuten kerhoiltoja, asukastoimikunnan kokouksia, grilli iltoja ja muita erilaisia tapahtumia. Asukkaat voivat järjestää myös omia tapahtumiaan kerhohuoneella.

Yhteydenotot & lisätiedot

Linnea Haataja, p. +358 40 744 0491 | linnea.haataja(at)vamlas.fi

Asumisen palvelut

Asumispalveluohjaajat ovat tukenasi opintojen ja harrastusten mahdollistamisessa. Ohjaajien työvuorot suunnitellaan joustavasti opiskelijoiden tarpeiden ja aikataulujen mukaan, eli pääset aina lähtemään opintoihisi ajallaan.

Palvelumme on valtakunnallisesti tarkasteltuna ainutlaatuista: Missään muualla ei ole mahdollisuutta ympärivuorokautiseen palveluasumiseen samassa talossa yhdenvertaisesti ei-vammaisten opiskelijoiden kanssa.

Asukkaamme kokevat asumispalvelut itsenäisyyden mahdollistavana palveluna, joka kuitenkin tuntuu turvallisemmalta ja helpommalta kuin itsenäisen avustajaringin pyörittäminen. Asumispalvelun vasteajat ovat hyvin lyhyet, keskimäärin n. 5min soitosta.

Omat avustukset on mahdollista suunnitella myös verkossa toimivalla viikkokalenterilla. Järjestelmä on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa ja se toimii myös älypuhelimella.

Sijainti

Ympäristö

Meren läheisyys ja kauniit rannikkomaisemat ovat Lauttasaaren valtteja. Esimerkiksi pyörätuolilla pääsee helposti meren rannan ulkoilureiteille. Lähimmälle uimarannalle on parisataa metriä matkaa.

Liikenneyhteydet

Lauttasaareen pääsee metrolla Helsingin keskustasta ja Espoosta. Lähimmältä metroaseman sisäänkäynniltä on noin 300 metriä opiskelija-asunnoille.

Asumispalveluohjaajan kertomaa

  • Uskomme, että jokainen kirjoittaa omat elämänsä sivut itse ja meillä on erityisoikeus olla mukana tuossa matkassa tukien, mahdollistaen ja osallistaen. Emme ole tekemässä puolestasi mitään vaan teemme yhdessä. Elämässä kaikki ei mene aina niin kuin suunnitellaan ja myös niitä tilanteita varten meillä on tarjota sinulle yksilöityä tukea. Asukkaillemme on tärkeää saada elää omaa elämäänsä yhdenvertaisesti muiden kanssa eikä olla osanen palveluviidakossa. Yksilöllä on vapaus toimia omien päämääriensä toteuttamiseksi, oman toimintakykynsä mukaisesti, itsemäärämisoikeuttaan käyttäen. Vamlasin arvot ovat osaava, rohkea ja välittävä. Tartumme yhdessä rohkeasti asioihin, joiden selvittäminen tuntuu tärkeältä.

    Asumispalveluohjaaja