hae-apurahaa

Hae apurahaa

Vamlas jakaa kaksi kertaa vuodessa apurahoja alle 30-vuotiaille vammaisille tai pitkäaikaissairaille lapsille ja nuorille.

Apurahan käyttötarkoitukset

Vamlasin apurahalla tuetaan vammaisen tai pitkäaikaissairaan lapsen tai nuoren yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja itsenäistymistä, taide-, liikunta- tai muita harrastuksia, opiskelua, työnsaantimahdollisuuksia ja näihin liittyviä apuvälineitä. Lisäksi tuetaan vammaisten nuorten kansainvälistymistä.

Ensisijaisesti apuraha myönnetään yksittäisille henkilöille. Joissain tapauksissa apuraha voidaan myöntää ryhmän tai joukkueen jäsenille esimerkiksi kilpailuun tai opintomatkalle osallistumiseen.

Samalle henkilölle apuraha voidaan myöntää pääsääntöisesti vain kerran.

Mihin ei voi saada apurahaa?

Apurahoja ei myönnetä sellaisiin tarkoituksiin tai välineisiin, jotka kuuluvat yhteiskunnallisen rahoituksen tai palvelujärjestelmien piiriin. Apurahoja ei myönnetä toisten järjestöjen tai yritysten toiminnan tukemiseen tai oppilaitosten toimintaan.

Esimerkkejä myönnetyistä apurahoista

Vuonna 2015 Vamlas jakoi tukea ja apurahoja säätiön omakatteisista rahastoista 11 030 euroa vammaisille lapsille ja nuorille erilaisiin harrastuksiin, opintoihin ja apuvälineisiin. Lisäksi säätiö jakoi 6704 euroa vammaisten opiskelijoiden stipendeihin ja ulkomailla suoritettaviin opintoihin ja yhteistyöhön Heurekan tiedekeskussäätiön kanssa. Vamlas vie joka vuosi 1-2 erityisopetuksen piiriin kuuluvaa pääkaupunkiseudun koululuokkaa Heurekaan.

Vamlas jakaa joka kevät stipendejä vammaisille lapsille ja nuorille.

Hakulomake ja hakuohjeet

  • Apurahoja haetaan lomakkeella [apurahahakemus, word], joka lähetetään Vamlasiin.
  • Tutustu huolella hakuohjeisiin [hakijan ohje .XML].
  • Lisätietoja apurahojen hakemisesta saa Vamlasin toimistosihteeriltä, puh. +358 9 682 95311, keskustoimisto@vamlas.fi

Hakuajat

  • Apurahoja myönnetään kaksi kertaa vuodessa.
  • Kevään apurahojen hakuaika päättyy 2.5.2018
  • Syksyn apurahojen hakuaika päättyy 2.11.2018

Päätökset apurahoista

Tuen ja apurahojen kohteet päättää Vamlasin hallitus sen nimittämän apurahatoimikunnan esityksestä. Apurahatoimikuntaan kuuluu Vamlasin toiminnanjohtajan lisäksi kaksi asiantuntijaa ja se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.