julkaisut

Julkaisut

Lataa Vamlasin julkaisuja pdf-muodossa ja katso tuottamiamme videoita.

Sosiaalityöntekijä ja vammaisen työntekijän elämän käännekohdat - julkaisun kuva

Sosiaalityöntekijä ja vammaisen nuoren elämän käännekohdat (2017)

Tässä selvityksessä tarkastellaan liikunta- ja aistivammaisten nuorten itsenäistymistä julkisten palvelujen kehikossa. Selvitys perustuu kuntien vammaispalveluyksiköiden työntekijöiden haastatteluihin ja heille tehtyyn kyselyyn.

Lataa PDF: Sosiaalityöntekijä ja vammaisen nuoren elämän käännekohdat (2017)

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun - esitteen kuva

Lasten ja nuorten henkilökohtainen apu -esite (2017)

Mitä on lapsen tai nuoren henkilökohtainen apu? Milloin lapsella on siihen oikeus? Vanhemmille suunnattu esite on tuotettu henkilökohtaisen avun katsauksen pohjalta.

Lataa PDF: Lasten ja nuorten henkilökohtainen apu -esite (2017)

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun - julkaisun kuva

Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun (2016)

”Haluan avustajan, joka vie mut sinne sun tänne” -katsauksessa tarkastellaan henkilökohtaisten kouluavustajien ja vapaa-ajan toimintoihin myönnettävien henkilökohtaisten avustajien saatavuutta.

Lataa PDF: Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuus (2016)

Kaikille sopiva työ ja työyhteisö - tutkimuksen kuva

Kaikille sopiva työ ja työyhteisö -tutkimus (2015)

Tutkimuksessa tarkastellaan Vamlasin vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen tueksi kehittämää RATKO-mallia ja sen toteutusta ja tuloksia työyhteisöissä. Tutkimusta on rahoittanut Työsuojelurahasto.

Lataa PDF: Kaikille sopiva työ ja työyhteisö -tutkimus (2015)

Kaveriksi -videot

Kaveriksi-videot  kertovat 4-vuotiaan Pepin ja 12-vuotiaan Samun elämästä. Pepin ja Samun lisäksi heidän äitinsä, kaverinsa ja opettajansa kertovat, miten liikuntavammaisen lapsen arki sujuu päiväkodissa ja koulussa. 15 minuutin mittaiset videot sopivat hyvin keskustelun pohjaksi kouluihin ja päiväkoteihin kun halutaan puhua kaveruudesta, erilaisuudesta ja kiusaamisesta.

Video: Kaveriksi! Samu

Video: Kaveriksi! Peppi

Marikan päivä

Marikan päivä kertoo liikenneonnettomuudessa vaikean aivovamman saaneen 10-vuotiaan Marikan yhdestä päivästä, joka sisältää esimerkiksi koulua ja musiikkiterapiaa. Marikan äiti taustoittaa perheensä elämää ja kertoo monista Marikan hoitoon liittyvistä asioista. Perheille ja ammattilaisille tarkoitettu video kertoo mahdollisuuksista hoitaa vaikeasti vammainen lapsi kotona.

Video: Marikan päivä

Kohti itsenäistä elämää - juhlakirja

Tuula Vuolle-Selki: Kohti itsenäistä elämää (2009)

Juhlakirja 120-vuotiaasta Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiöstä, kustantaja Minerva-kustannus. Kirja kertoo, kuinka yksityisestä hyväntekeväisyydestä alkanut työ raajarikkoisten auttamiseksi on kehittynyt ajan myötä.

Säätiön historiasta on kirjoitettu myös lukuisia muita kirjoja. Ota yhteyttä, jos haluat tutustua niihin! Kirjatilaukset: outi.heino(at)vamlas.fi