omannakoista-elamaa

Opiskelija-asunnot

Kiinnostaako oma koti viihtyisässä merellisessä ympäristössä, mutta kuitenkin lähellä Helsingin keskustaa? Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö tarjoaa opiskeleville vammaisille nuorille asumispalvelua Lauttasaaressa, Helsingissä.

Omannäköistä elämää

Kenelle

Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeen opintojaan jatkaville nuorille, joilla on vammaispalvelulain mukainen oikeus palveluasumiseen. Henkilökunta koostuu ammattitaitoisista ja sitoutuneista asumispalveluohjaajista, yksikön johtajasta, toimistoassistentista ja talon osa-aikaisesta isännästä.

Palvelut

Asumispalveluohjaajat ovat tarvittaessa asukkaan tukena harrastusten ja opiskelun mahdollistamisessa. Opiskelija-asunnoissa järjestetään myös yhteistä vapaa-ajan toimintaa, johon kaikki talon asukkaat ovat tervetulleita. Palvelussa korostuu asukkaan itsenäisyyden ja omien tarpeiden tukeminen. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään yksilöllinen palvelusuunnitelma.

Sijainti

Vamlasin opiskelija-asunnot sijaitsevat Haahkakujalla HOAS:n kiinteistössä Lauttasaaressa, joka on noin kolmen kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta. Samassa talossa on muitakin HOAS:in opiskelija-asuntoja. Alueella on hyvät julkiset palvelut ja liikenneyhteydet, jotka avaavat asukkaalle pääkaupunkiseudun laajat opiskelu- ja harrastusmahdollisuudet.

Yhteydenotot & lisätiedot

Linnea Haataja, p. +358 40 744 0491 | linnea.haataja(at)vamlas.fi

Somessa

Asukaspalautetta

  • Jokaisella asukkaalla on omat asunnot ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Asuntoihin ei tulla muuta kuin luvan kanssa, soiton jälkeen. Kaikki paitsi siivoaminen tulee tehdä itse. Apua kyllä saa kun pyytää, oli se sitten vuoan laittaminen uuniin tai isompi homma. Henkilökunta oli aidosti kiinnostunut asukkaistaan, mutta eivät udelleet liikoja. Vamlasia parempaa ensimmäistä ”omaa asuntoa” ei olisi voinut toivoa

    Pinja Eskola
  • Täällä saa monimuotoista tukea. Hankaliinkin asioihin pyritään löytämään yhdessä ratkaisu. Asioiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Ajatus muutosta saattaa jännittää mutta täällä on mielestäni osaava henkilökunta, jonka puoleen voi aina kääntyä jos siltä tuntuu. Olen päässyt tekemään asioita, joita en ole aiemmin päässyt tekemään. Löysin myös miesystävän, jonka kanssa asumme tällä hetkellä samassa talossa. Elämänlaatuni on parantunut huomattavasti muuttoni jälkeen. Täällä on positiivinen ja kannustava ilmapiiri, joka auttaa jaksamaan arjen asioissa.

    Asukas